ÜZLETI MUNKAJOG

Az alkalmazottak kezelése az egyik olyan terület, ahol elengedhetetlen a jogi megalapozottság. Bár nagyon sok információ elérhető az interneten, mégis rengeteg vesztes pert szülnek a szakszerűtlen munkaügyi lépések, hiszen aprónak tűnő forma hibák is megalapozhatják a jogszerűtlenséget. Nagy kockázatot vállal az a munkaadó, aki naprakész jogi szaktudás mellőzésével próbálja meg kezelni munkaügyi teendőit. A kulcs a megelőzés, ami az alapos jogi előkészítésben rejlik, és ami kis és nagyvállalkozásokat egyaránt jelentős, ugyanakkor felesleges költségektől kímélhet meg. Kiemelten fontos lehet a megfelelő munkaszerződések, belső szabályzatok használata, valamint a jogszerű munkaidő beosztás és körültekintő munkajogi szankció alkalmazás. Valamint rengeteg probléma spórolható meg a munkaviszony megszűntetések megfelelő jogi megalapozásával is.

Intézd magad!

Klasszikus ügyvédi szolgáltatások

Kedvezve a kisebb költségvetésű munkaadóknak is, ezen a területen széles körű online tanácsadást nyújtok, ami biztosítja, hogy az ügyfelek a saját maguk által szövegezett szerződések és dokumentumok használatával is biztonságban lehetnek a jog oldaláról, illetőleg véleményezem a nekem megküldött dokumentumokat, ami alapján az ügyfelek maguk is jogszerűvé tudják frissíteni meglévő dokumentumaikat, amennyiben mérsékeltebb összeget tudnak erre a területre szánni.

 

Online segítséget nyújtok a tervezett munkaügyi lépések megfelelő előkészítéséhez és kivitelezéséhez is. Megéri elkerülni a kockázatokat!

 

 • Munkaügyi dokumentumok szövegezése és nyomon követése

  Amennyiben a munkaadó költségvetése lehetővé teszi, kényelmesebb megoldás a munkaügyi dokumentumok szövegezését ügyvédre bízni. A szabályzatokat, szerződésmintákat és egyéb dokumentumokat minden esetben nagy odafigyeléssel szerkesztem meg kellő egyeztetés után a konkrét munkaadó profiljára és igényeire szabva. Emellett külön díj ellenében azt is vállalom, hogy az általam szövegezett dokumentumok jogszabályváltozásból fakadó felülbírálatának szükségességéről 3 éven keresztül értesítést küldök érintett ügyfeleimnek, így hosszú távon nyugodtak lehetnek a használatban lévő munkaügyi dokumentumaik naprakészsége felől.

 • Munkaügyi lépések

  A háttér információk begyűjtése és elemzés után megtervezem a szükséges lépéseket az elérni kívánt cél érdekében, valamint megírom a kapcsolódó dokumentumokat, igény esetén részt veszek a munkavállalóval történő kommunikációjukban.

 • Közszféra

  A magánszféra mellett a közszolgálati és közalkalmazotti jogviszony létesítésében (pályázat, kinevezés) és megszüntetésében (közös megegyezés, felmentés, áthelyezés, rendkívüli lemondás, végkielégítés) is hatékony segítséget nyújtok teljes körű tanácsadással és dokumentum szövegezéssel.

 • Képviselet

  Szükség esetén hatékony képviseletet látok el munkaügyi, közszolgálati, közalkalmazotti konfliktusokban, mind peren kívül, mind peres eljárásokban, valamint a munkaügyi felügyeleti eljárások során.

   

  Emellett vállalom csoportos létszámcsökkentések, ki- és átszervezések leegyeztetését és teljes körű jogi lebonyolítását.

Ügyvédi munkadíjaim

+36 30 880 3967

jager.krisztina@jagerugyved.eu

Ezt a honlapot dr. Jáger Krisztina, a Budapest Ügyvédi Kamarában 20266 számon lajstromozott egyéni ügyvéd tartja fenn az ügyvédekre vonatkozó jogszabályoknak és belső szabályzatoknak megfelelően, melyek az ügyféljogokra vonatkozó tájékoztatással együtt a www.magyarugyvedikamara.hu honlapon találhatóak meg.