TÁRSASÁGI JOG

 • Cégalapítás (egyéni cég, Kkt., Bt., Kft., Rt.)

  Ha társaság létrehozásában gondolkozik az alábbi kérdésekre mindenképp választ kell találnia!

   

  • Mi legyen a társaság neve? Célszerű előzetesen ellenőrizni, hogy a választott cégnév nem foglalt-e már. Itt megnézheti: https://www.e-cegjegyzek.hu/?cegkereses

   

  • Mi legyen a főtevékenységi kör? Nem szükséges hosszú lista a tevékenységi körökről, elegendő a főprofil megnevezése, de annak azonosítani kell a TEÁOR számát, ami itt kereshető: https://www.ksh.hu/apps/vb.teaor_main.teaor08_fa

   

  • Hol lehetne a székhely? Szükség lesz a választott ingatlan 30 napnál nem régebbi tulajdoni lapjára, és az ingatlan tulajdonosának (haszonélvezőjének) hozzájáruló nyilatkozatára.

   

  • Mi legyen a működési forma? (kkt, bt., kft.,rt, stb), érdemes azon is elgondolkodni, hogy milyen adózás lenne a legelőnyösebb?

   

  • Milyen mértékű lesz a tagok hozzájárulása / tulajdonhányaduk aránya?

   

  • Mekkora lesz az induló tőke? (Kft.-k esetében 3 millió forint a minimum előírás, Zrt.-nél 5 millió forint. Ezeket nem kell rögtön teljesíteni.)

   

  • Ki / kik fogják vezetni a céget?

   

  Ha a fenti kérdések tisztázódtak, indulhat a bejegyzés!

  Természetesen, kérdés esetén szívesen állok rendelkezésre, de hasznos lehet, ha könyvelővel már most is egyeztet!

   

  Könyvelő partnerünk a Cash Roll könyvelőiroda

   

  Spóroljon időt az ügyintézésen, intézze egy helyen! Cégalapítás teljes körű és ügyfélbarát lebonyolítása könyvelő parnerünk együttműködésével. Ön egy találkozó alatt elindíthatja az eljárás jogi és könyvelői teendőit is, mi pedig a társaság működése során végig együttműködünk, így nem lesz szükség arra, hogy Ön közvetítsen és iratokat továbbítson ügyvédje és könyvelője között. A komplett ügyintézés helyének tekintetében választhat a 16. és a 11. kerületi iroda között.

 • Cégbírósági bejegyzést igénylő ügyek menete

  1) Időpont egyeztetés után megküldöm, hogy mire van szükségem az adott ügy elintézéséhez.

   

  2) Megküldöm az illeték és közzétételi költségtérítés befizetéséhez szükséges adatokat. A befizetésről az igazolást én fogom megkapni a központi rendszerből.

   

  3) A megkapott adatokkal előkészítem a bejegyzéshez szükséges papírokat.

   

  4) Személyes találkozó keretében sort kerítünk a dokumentumok aláírására és ellenjegyzésére

   

  5) Két munkanapon belül megindítom a cégeljárást.

   

  Fontos tudni, hogy az árlistában feltűntetett díj a teljes ügyvédi munkadíjat tartalmazza, de az eljárás cégbírósági költségét nem (ez szintén megtalálható az árlistában).

 • Végelszámolás, egyszerűsített végelszámolás

  Végelszámolás könyvelő partnerünk, a Cash Roll könyvelőiroda együttműködésével

   

  Spóroljon időt az ügyintézésen, intézzen mindent egy helyen! Végelszámolás és egyszerűsített végelszámolás teljes körű és ügyfélbarát lebonyolítása a Cash Roll könyvelőiroda együttműködésével. Ön egy találkozó alatt elindíthatja az eljárás jogi és könyvelői teendőit is, mi pedig az eljárás során végig együttműködünk, így nem lesz szükség arra, hogy Ön közvetítsen és iratokat továbbítson ügyvédje és könyvelője között. A komplett ügyintézés helyének tekintetében választhat a 16. és a 11. kerületi iroda között.

 • Egyesületek és alapítványok bejegyzésének támogatása vagy képviselete

  Ezeknek a szervezeteknek a létrehozásánál nem kötelező az ügyvédi közreműködés, és kellő körültekintéssel, jogi végzettség nélkül is megoldható a szükséges nyomtatványok összegyűjtése és kitöltése. Ellenben, ha szeretne időt megspórolni, illetőleg szakszerű tanácsadást szeretne az alapszabály/alapító okirat összeállításánál, szívesen segítek. Az Intézd magad szolgáltatás keretében összegyűjtve megküldöm a nyomtatvány mintákat, gyakorlati tanácsokkal, de igény esetén a teljes képviseletet is ellátom az eljárás során. A munkadíjakat az árlistában találja.

 • Tagok közti jogviták

  Sajnos előfordulnak jogi szintet elérő viták a társaság tagjai, ügyvezetése között. Ezekben az esetekben nagyon hasznos, ha tudjuk, hogy a jog a mi oldalunk áll-e. Ha nem, elkerülhetünk egy kedvezőtlen kimenetelű pereskedést. De ha igen, a jogi érveket ismerve és a partnerekkel való megbeszélésbe beépítve eredményesebb lehet az érdekérvényesítés. Elmérgesedett helyzetben, az írásbeli felszólítás meggyőző ereje is jóval erősebb megfelelő jogi hivatkozásokkal.

   

  Ezekben a kérdésekben jól használható az Intézd magad szolgáltatásom, de igény esetén meg is írom a szükségesnek ítélt leveleket, illetőleg személyesen segítem a partnerek közötti megegyezést a megbeszéléseken. Álláspontom szerint, minden esetben célszerűbb a bíróság bevonása nélkül rendezni a konfliktust, de amennyiben ez elkerülhetetlenné válik, a perben való képviseletet is ellátom

Ügyvédi munkadíjaim

+36 30 880 3967

jager.krisztina@jagerugyved.eu

Ezt a honlapot dr. Jáger Krisztina, a Budapest Ügyvédi Kamarában 20266 számon lajstromozott egyéni ügyvéd tartja fenn az ügyvédekre vonatkozó jogszabályoknak és belső szabályzatoknak megfelelően, melyek az ügyféljogokra vonatkozó tájékoztatással együtt a www.magyarugyvedikamara.hu honlapon találhatóak meg.